Miten kertoa evankeliumi hänelle eli ajatuksia henkilökohtaisesta todistamisesta

Näky sielujen voittamisesta
Jeesus sanoi, että hänen seuraajistaan tulee ihmisten kalastajia. Kalastajia on monenlaisia ja vieheetkin vaihtelevat. Erään kerran ystävä hämmästeli auton takana olevaa kalankuvaa. Onkohan kuljettaja jonkin kalastusseuran jäsen. Kalankuva näyttää silloin tällöin ärsyttäneen taakse pysähtynyttä. Jeesus jakaa ihmisiä!

 

Miten tavoittaa ihminen eli miten saada kontakteja
Kohtaamme päivittäin ihmisiä, mutta osaammeko saada yhteyksiä niin, että voisimme puhua elämän tärkeimmästä asiasta, Jeesuksesta? Kuinka lähestyä ja päästä keskusteluun uskonasioista.

 

Kuinka välittää sanoma
Mitä asioita todistajan tulee välittää kohtaamalleen ihmiselle. Mitkä ovat pelastuksen kannalta keskeisimmät asiat. Kuinka saada tilaisuus puhua? Millaisia apuneuvoja mahdollisesti tarvitsemme?

 

Evankelista Filippos todistaa Etiopian hoviherralle
Tilanne nousee Apostolien tekojen 8.luvusta: Etiopialainen hoviherra eli oikeastaan valtiovarainministeri oli ollut rukoilemassa Jerusalemissa. Herra lähetti Filippoksen kohtaamaan tämän tiellä, joka johtaa Jerusalemista Gazaan. Tarkastelemme sovellutuksen muodossa todistamistilannetta, jossa Filippos saa voittaa hoviherran Kristukselle.

 

Kaikki saavat tulla… miksi tulee todistaa?
Valtaosa ihmisistä vaeltaa tuntematta Pelastajaansa, Vapahtajaansa. Vailla Kristusta ei ole toivoa. Siksi Jeesuksen seuraajan tulisi puhua kalleimmastaan ja suositella Jeesusta. Tämä on parasta juoruilua, puhua Jumalan Pojasta ja hänen työstään meidän pelastukseksi!