Elämämme suurin ongelma
Luther sanoo elämämme suurimman ongelmamme olevan syyllisyyden. Syyllisyys aiheuttaa murehtimista ja tyytymättömyyttä. Mistä ratkaisu? Evankeliumista, mikä on evankeliumi? Tähän kysymykseen haemme viikon opetuksista vastauksia. Jeesus kutsuu meitä murehtijoita luokseen ja haluaa antaa meille levon.

 

Karin todistus
Todistus siitä miten Jeesus on muuttanut Karin elämän pimeydestä valkeuteen.

 

Pelastaako korkea moraali tai ihanteet ihmisen?
Jumala antaa vastauksen ihmisen peruskysymyksiin kuolemasta ja elämästä. Jumalan suunnitelma on saattaa kaikki kerran taivaan kotiin. Ihminen haastetaan kyllä kohtaamaan myös totuus elämästään, mutta armon ja anteeksiantamisen kautta.

 

Haluatko löytää elämän?
Sakari Kalliomaa kertoo miten Jeesuksen kanssa tapaaminen sujui hänen kohdallaan ja miten tämä tapaaminen muutti hänen elämänsä. Jumala kutsuu jokaista ihmistä luokseen, mutta ei pakota tulemaan. Raamatun mukaan elämme pimeydessä ilman Jeesusta, tätäkin teemaa osassa pohdimme.

 

Hän uskoi meille sovituksen Sanan
Tässä osassa pohditaan syitä kirkkojen ja uskovaisten voimattomuuteen ja penseyteen.
Ruotsin ja Suomen kirkko ovat menettämässä tärkeimmän sanomansa ja muuttumassa vain hyvää tekeviksi instituutioiksi, jos eivät sitä jo ole?

 

Lataa koneelle:
Ra_2018_03_05_MA-Vain_Jeesus_voi_antaa_elaman_Sakari_kalliomaa.mp3
Ra_2018_03_06_TI-Vain_Jeesus_voi_antaa_elaman_Sakari_kalliomaa.mp3
Ra_2018_03_07_KE-Vain_Jeesus_voi_antaa_elaman_Sakari_kalliomaa.mp3
Ra_2018_03_08_TO-Vain_Jeesus_voi_antaa_elaman_Sakari_kalliomaa.mp3
Ra_2018_03_09_PE-Vain_Jeesus_voi_antaa_elaman_Sakari_kalliomaa.mp3

“Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät. Hänen on valta iankaikkisesti. Aamen.”

– 1. Piet. 5:10-11

Lataa koneelle:
J_Junioriavain_1_Piet_5_10-11_Kaiken_armon_Jumala_on.mp3

Raamattuavain Extrassa etsitään ymmärrystä, miten voisimme kohdata maahanmuuttajia. On olemassa monia kulttuurisia eroja ja niiden tiedostaminen helpottaa vuorovaikutusta. Mukana Elisabet Elo, Salla Kurppa-Silva ja Anne Tuovinen.

Tue maahanmuuttajien parissa tehtävää työtä suuressamukana.fi sivuijen kautta tästä linkistä.

Lataa koneelle:
H_2015_vko_44_Maahanmuuttajat_kohdattavana.mp3

Markus Korri, Niilo Räsänen, Vesa Ollilainen ja Veijo Olli

Raamattubuffet ohjelmassa pohditaan kirkkovuoden sunnuntain teemaa Veijo Ollin seurassa. Päivän teemasta “Elämän leipä” opettaa Markus Korri. Keskustelua opetuksesta käydään, Niilo Räsäsen, Vesa Ollilaisen sekä Veijo Ollin kanssa.

 

Lataa koneelle:
P_2018_vko_10_Markus_Korri_Elaman_leipa.mp3