Lupaus pelastuksesta
Tässä opetussarjassa tutustumme muutamiin Jumalan sinullekin antamiin lupauksiin. Ensimmäisenä vuorossa on lupauksista suurin, pelastus. Jumala on luvannut pelastaa ne, jotka häntä avuksi huutavat (Ps. 50:15). Tämän pelastuksen hän tarjoaa sinulle lahjana, ilman, että olet sitä ansainnut.

Lupaus johdatuksesta
Jumala on kiinnostunut meistä myös sen jälkeen, kun hän on saanut lahjoittaa meille pelastuksensa. Hän lupaa johdattaa meitä elämän matkalla. Tähänkin lupaukseen saat luottaa silloinkin, kun johdatus tuntuu olevan hukassa ja suunta kadoksissa.

Lupaus rauhasta
Jeesus sanoo: ”Minä jätän teille rauhan.” Kuitenkin elämä on monesti kovin rauhatonta. Jeesus jatkaa: ”Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa.” Jeesuksen antama rauha on siis jotain muuta kuin se, mitä rauhalla olemme yleensä tottuneet ajattelemaan. Se on rauhaa, joka Jeesuksella on Isä Jumalan kanssa.

Lupaus ikuisesta elämästä
Jumala on luvannut omilleen ikuisen elämän, joka alkaa jo täällä ajassa. Tämä lupaus tuo elämäämme toivon ja valon, joka kantaa niin iloissa kuin suruissakin.

Lupaus Jumalan läsnäolosta
Jeesus sanoi: ”Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Monesti kaipaamme Jumalan läsnäolon tuntua konkreettisena tunnetilana. Sanassaan Jumala lupaakin olla kanssamme, mutta tavat eivät välttämättä liity tunteisiimme ja kokemuksiimme mitenkään. Jumala kyllä tuntee meidät ja tarvittaessa antaa myös läsnäolonsa kokemuksia. Mutta silloinkin, kun näin ei ole, saamme luottaa hänen lupaukseensa, tässäkin asiassa.?

Lataa koneelle:
Ra_2019_04_29_MA-Jumalan_lupauksia_sinulle_Laura_Jarvinen.mp3
Ra_2019_04_30_TI-Jumalan_lupauksia_sinulle_Laura_Jarvinen.mp3
Ra_2019_05_01_KE-Jumalan_lupauksia_sinulle_Laura_Jarvinen.mp3
Ra_2019_05_02_TO-Jumalan_lupauksia_sinulle_Laura_Jarvinen.mp3
Ra_2019_05_03_PE-Jumalan_lupauksia_sinulle_Laura_Jarvinen.mp3

“Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean seudulle, hän kysyi opetuslapsiltaan: “Kuka Ihmisen Poika on? Mitä ihmiset hänestä sanovat?” He vastasivat: “Toisten mielestä hän on Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia, joidenkin mielestä Jeremia tai joku muu profeetoista.”. “Entä te?” kysyi Jeesus. “Kuka minä teidän mielestänne olen?” Simon Pietari vastasi: “Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika.”

– Matt. 16:13-16

Lataa koneelle:
J_Junioriavain_Matt_16_13-16_Kun_Jeesus_oli_tullut.mp3

Ilkka Rytilahti, Niilo Räsänen, Anne Takala ja Veijo Olli

Raamattubuffet ohjelmassa pohditaan kirkkovuoden sunnuntain teemaa Veijo Ollin seurassa. Päivän teemasta “Hyvä paimen” opettaa Ilkka Rytilahti. Keskustelua opetuksesta käydään, Niilo Räsäsen, Anne Takalan sekä Veijo Ollin kanssa.

Lataa koneelle:
P_2019_vko_18_Ilkka_Rytilahti_Hyva_paimen.mp3

“Pitkällä patikointimatkallaan idästä länteen nuori mies hämmästyi nähdessään…”

Kansanlähetyksen työntekijöiden rukouskirjeet sisältävät kertomuksia kentiltä. Voit tilata kirjeitä seuraavista linkeistä:

Kotimaantyöntekijät
Ulkomaantyöntekijät

Lataa koneelle:
KK_2018_vko_42_Balkan_Tien_varresta.mp3