Luomakunnan tärkeimmät naiset
Tässä opetussarjassa otamme joka opetuksessa pari Raamatun persoona, joissa on jotain yhteistä. Ja jotain ratkaisevalla tavalle erilaista. Teemanamme on “Se toinen”. Ehkä löydämme heistä sielun veljiä tai siskoja, joiden kanssa voimme pohtia omia elämämme arvoja ja Jumalasuhdetta. Ensimmäisessä opetuksessa ovat luomakunnan tärkeimmät naiset, Eva ja Maria.

 

Kahdenlaista katumusta
Israelin kaksi ensimmäistä kuningasta olivat Saul ja Daavid. Heidän seurassa pohdimme, että etsimmekö ensisijaisesti ihmisten vai Jumalan hyväksymistä?

 

Veljekset kuin ilvekset
Kaksi ehkä tunnetuinta Jeesuksen vertausta ovat kertomus Tuhlaajapojasta ja Laupias samarialainen. Molemmat vertaukset luetaan yleensä rippikouluissa. Tällä kertaa menemme vertausta Tuhlaajapojasta ja isoveljestään vähän syvemmälle. Hyvinkin erilaisilta vaikuttavat veljekset voivat olla yllättävän samanlaisia.

 

Kolme Jeesuksen kieltäjää
Tässä osassa on jokeri. Kahden vaihtoehdon sijaan kuljemme kolmen Jeesuksen opetuslapsen seurassa pääsiäisen tapahtumia. Oliko Pietarin, Johanneksen ja Juudaksen erilainen kohtalo “kohtaloa” vai jotain muuta?

 

Kaksi esikoista
Raamatun kaksi merkittävintä persoona ovat Adam ja Jeesus. Samalla voisimme todeta, että kaksi Raamatun merkittävintä puutarhaa olivat Eeden ja Jeesus. Näissä puitteissa tehtiin koko ihmiskunnan näkökulmasta ratkaisevia valintoja.

 

Lataa koneelle:
Ra_2017_05_08_MA-Se_toinen_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_05_09_TI-Se_toinen_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_05_10_KE-Se_toinen_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_05_11_TO-Se_toinen_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_05_12_PE-Se_toinen_Aija_Sairanen.mp3

Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: “Onko Jumala todella sanonut: ‘Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta’?”

– 1. Mooseksen kirja 3. luku, 1. jae

Lataa koneelle:
J_Junioriavain_1_Moos_3-1_Kaarme_oli_kavalin_kaikista.mp3

Niilo Räsänen, Jarkko Haapanen, Henri Haataja ja Veijo Olli

Raamattubuffet ohjelmassa pohditaan kirkkovuoden sunnuntain teemaa Veijo Ollin seurassa. Päivän teemasta “Taivaan kansalaisena maailmassa” opettaa Niilo Räsänen. Keskustelua opetuksesta käydään, Jarkko Haapasen, Henri Haatajan sekä Veijo Ollin kanssa.

 

Lataa koneelle:
P_2017_vko_19_Niilo_Rasanen_Taivaan_kansalaisena_maailmassa.mp3