Kuuleva Jumala
Aikaamme voi kuvata kiireiseksi ja meluisaksi. Monenlainen informaatio, sekä tärkeä että tyhjänpäiväinen tulvii aamusta iltaan päiviimme. ”Katso tämä, osallistu, kerro mielipiteesi”, meitä haastetaan. Osaatko pysähtyä ja erottaa hiljaista aikaa itseäsi varten ja Jumalaa varten? Kaikkivaltiaalla on asiaa sinulle.

 

 

Mitä on kuuleminen?
Kun joku puhuu sinulle, saatat huolimattomasti todeta: ”Joo, joo” tarkoittamatta yhtään mitään. Ehkä et edes muista, mitä sinulle sanottiin.- Mitä on kuuleminen, kuunteleminen entä totteleminen?

 

 

Vakava kuulon alentuma
Jotkut sairaudet vioittavat kuuloa. Myös kova melu aiheuttaa kuulon huonontumista. Kaikille ihmisille on yhteistä syntiinlankeemuksen vaikuttama vakava kuulon alentuma, kun Jumala puhuttelee meitä Sanassaan.

 

 

Asiaa sinulle
Muistan hämmästyksen, joka syntyi, kun vuosia sitten sain lehtimainoksen. Se alkoi minun nimelläni! Vaikka Jumala on koko maailmankaikkeuden Herra, hän kutsuu sinuakin nimeltä.

 

 

Kuuliaisuuden siunaus
Raamattu kuvaa monesti ihmistä lampaana ja Jumalaa tai Jeesusta paimenena. Vaikka harva meistä tietää kokemuksesta, millaista lampaanhoito on, varsinkin Lähi-Idässä, nämä tarkat kuvaukset avaavat hienosti Herraan uskovan elämää.

 

Lataa koneelle:
Ra_2017_09_25_MA-Jumala_kuulee-kuuletko_sina_Ulpu_Lappi.mp3
Ra_2017_09_26_TI-Jumala_kuulee-kuuletko_sina_Ulpu_Lappi.mp3
Ra_2017_09_27_KE-Jumala_kuulee-kuuletko_sina_Ulpu_Lappi.mp3
Ra_2017_09_28_TO-Jumala_kuulee-kuuletko_sina_Ulpu_Lappi.mp3
Ra_2017_09_29_PE-Jumala_kuulee-kuuletko_sina_Ulpu_Lappi.mp3

Etiopian luterilainen Mekana Yesus – kirkko kasvaa vauhdilla. Pappeja tarvitaan kasvavan kirkon keskellä, teologinen koulutus korostuu kasvun keskellä. Tässä Raamattuavain Extran jutussa kuulemme Mekane Yesus kirkon tarpeista ja olosuhteista.

Voit tukea työtä Etiopiassa tästä linkistä.

Raamattuavain Extra vieraili Etiopiassa 28.9-7.10.2016

Matkaan liittyvät bloggaukset suuressamukana.fi sivulla:

26.9.2016 Jumala käyttää ihmisiä auttaessaan ihmisiä
28.9.2016 Kuopio-Istanbul-Addis Abeba
30.9.2016 Etiopia – liian iso pala pureskeltavaksi
2.10.2016 Arba Minch – seurakunta rakentaa kirkkoa
8.10.2016 Jalkasi jäi lyhyeksi

Lataa koneelle:
H_2017_vko_39_Mekane_Yesus_pappeja.mp3

Teijo Peltola, Markus Korri, Isto Pihkala ja Veijo Olli

Raamattubuffet ohjelmassa pohditaan kirkkovuoden sunnuntain teemaa Veijo Ollin seurassa. Päivän teemasta “Jumalan sanansaattajat” opettaa Teijo Peltola. Keskustelua opetuksesta käydään, Markus Korrin, Isto Pihkalan sekä Veijo Ollin kanssa.

 

Lataa koneelle:
P_2017_vko_39_Teijo_Peltola_Jumalan_sanansaattajat.mp3

“Etiopiassa on paljon Kiinalaisia tien rakentajia. Pääkaupunkia Addis Abebaa halkoo Kiinalaisten rakentama raitiovaunulinja ja kaupungista johtavaa junarataa läheiseen satamakaupunkiin satamaan sähköistetään parasta aikaa. Myös pääkaupungin ulkopuolella tehdään teitä Kiinalaisen voimin.

Mekane Yesus kirkossa evankelioimisnäky on korkealla. Ammayan rovastikunnan pastori Kodeto kertoi lähettillemme seudullaan työskentelevistä Kiinalaisista tien tekijöistä…”

Tue työtä Etiopiassa suuressamukana.fi sivujen kautta.

Lataa koneelle:
KK_2017_vko_15_Etiopia_Jumalan_sana.mp3