Kaikki oli hyvää
Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Eri ihmiset saattavat nähdä saman paikan tai asian hyvin eri tavalla. Tässä opetussarjassa pohdimme, mitä ja miten me näemme. Ja miltä maailman kaikkeus ja meidän ihmisten elämä niin yhteisöinä kuin yksilöinä näyttää.

 

 

Se oli kaunis katsella
Edellisessä osassa kävimme läpi maailmankaikkeuden ja ihmisen luomista. Kaiken päätteeksi vuoden 1933 käännöksen mukaan “Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. “Nyt kun katsomme maailmaa, näemme paljon sekä ilmastonmuutoksen että sotien ja väkivallan tuomia ongelmia. Miten olemme tähän tulleet? Sitä pohdimme tässä jaksossa.

 

 

Jumala näki minun ahdinkoni
Opetussarjan ensimmäisessä osassa totesimme, että Jumala näki, että luomistyön tulos oli hyvä. Edellisessä osassa Eeva katseli kielletyn puun hedelmää ja näki, että sen hedelmät olivat hyviä syödä. Tässä osassa aiheena on, millaisena Jumala on nähnyt ja näkee edelleen meidän ihmiskunnan elämän.

 

 

Herra näki hyväksi
Opetussarjan ensimmäisesä osassa puhuimme Jumalan luomistyöstä. Projektinsa päätteeksi Jumala katseli tyytyväisenä työnsä jälkeä. Tässä jaksossa puhumme Hänen toisesta jättiprojektista, Hänen pelastussuunnitelman toteuttamisesta.

 

 

Minä näin uuden taivaan ja uuden maan
Opetussarjan teemana on näkeminen. Olemme aikaisemmissa osissa käyneet läpi Raamatun suuria linjoja. Tässä jaksossa katselemme asioita iankaikkisuuden näkökulmasta.

 

Lataa koneelle:
Ra_2017_11_20_MA-Nahda_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_11_21_TI-Nahda_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_11_22_KE-Nahda_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_11_23_TO-Nahda_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2017_11_24_PE-Nahda_Aija_Sairanen.mp3

Miten raha ja lähetystyö liittyy yhteen? Rahasta ja lähetystyöstä keskustelemassa Kansanlähetyksen hallintojohtaja Mikael Halleen ja varainhankinnan koordinaattori Salla Kurppa-Silva. Keskustelu on vuodelta 2015.

Kuukausilahjoittana on hyvä olla tekemässä lähetystyötä. Tule kuukausilahjoittajaksi suuressamukana.fi sivujen kautta.

Lataa koneelle:
H_2015_vko_50_Rahasta.mp3

Jarkko Haapanen, Juhani Koivisto, Anssi Savonen ja Veijo Olli

Raamattubuffet ohjelmassa pohditaan kirkkovuoden sunnuntain teemaa Veijo Ollin seurassa. Päivän teemasta “Kristus, kaikkeuden Herra” opettaa Jarkko Haapanen. Keskustelua opetuksesta käydään, Juhani Koiviston, Anssi Savosen sekä Veijo Ollin kanssa.

 

Lataa koneelle:
P_2017_vko_47_Jarkko_Haapanen_Kristus_kaikkeuden_Herra.mp3

“Papua-Uudessa-Guineassa työskentelevä lähetti Kaisa Sadeharju kertoo lähettikirjeessä, millainen klinikkapäivä hänellä oli. Kun lukee hänen kertomustaan, niin näkee hyvin, että rukouksia tarvitaan kannattelemaan ja että rukoukset kannattavat kentillä.

Aamulla kävimme matkaan. Vuorenrinteellä ylös ja alas kiemurteleva tie huononi meidän lähestyessä kylää. Tiessä oli isoja monttuja, joihin näillä seudulla kyllä joutuu tottumaan. Nyt muutamassa kohdin tiestä…”

Liity lähettien lähettirenkaisiin suuressamukana.fi sivujen kautta.

Lataa koneelle:
KK_2017-47_Papua-rukousta.mp3