Tie Jeesuksen luo
Nuorena monet meistä ajatteli, että pystyy ratkaisemaan asioita itsenäisesti. Riippumattomasti. Kokemuksen myötä huomaamme, kuinka suuri vaikutus meihin on ollut toisilla ihmisillä tai porukoilla. Tässä opetussarjassa tutustumme viiden Raamatun henkilön ihmissuhteisiin.

 

Ainoa, joka tuntee Jumalan
On rankkaa olla erilainnen. Oli kysymys sitten ulkoisista ominaisuuksista tai elämän arvoista ja tavoista. Moni on kokenut raskaaksi esimerkiksi olla koululaukkansa, työpaikkansa tai perheensä ainoa uskova. Täällä Suomessa me kuitenkin yleensä löydämme toisia uskovia tueksemme seurakunnista. Kaikkialla maailmassa ei ole näin onnellisesti.

 

Älykäs ystävä ei ole aina parasta seuraa
Suomalainen sananparsi sanoo, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Joskus riittää yksikin ystävä viemään meidät harhaan.

 

Aktiivi seurakuntalainen, mutta tunnenko Jumalan?
Lasten kasvattaminen on vaikeaa. Lasten kasvattaminen niin, että he oppisivat tuntemaan elävän Jumalan näyttää olevan vieläkin vaikeampaa. Ainakin useiden Raamatun kertomusten valossa. Tässä jaksossa tutustumme yhteen papin kasvattamaan poikaan.

 

Merkityksellisin suhde
Tässä opetussarjassa olemme tutustuneet muutamiin Raamatun henkilöihin siitä näkökulmasta ja miten ihmissuhteet ovat vaikuttaneet heidän valintoihin. Viimeisessä osassa tutustumme vielä aikansa sivistyneistöön kuuluvaan hallintomieheen.

 

Lataa koneelle:
Ra_2018_11_19_MA-Merkitykselliset_suhteet_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2018_11_20_TI-Merkitykselliset_suhteet_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2018_11_21_KE-Merkitykselliset_suhteet_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2018_11_22_TO-Merkitykselliset_suhteet_Aija_Sairanen.mp3
Ra_2018_11_23_PE-Merkitykselliset_suhteet_Aija_Sairanen.mp3

Mika Tuovinen, Juhani Koivisto, Isto Pihkala ja Veijo Olli

Raamattubuffet ohjelmassa pohditaan kirkkovuoden sunnuntain teemaa Veijo Ollin seurassa. Päivän teemasta “Kristus, kaikkeuden Herra” opettaa Mika Tuovinen. Keskustelua opetuksesta käydään, Juhani Koiviston, Isto Pihkalan sekä Veijo Ollin kanssa.

 

Lataa koneelle:
P_2018_vko_47_Mika_Tuovinen_Kristus_kaikkeuden_Herra.mp3