Aina ei tarvitse jaksaa
Mikä on Jumalan vastaus meidän voimiemme rajallisuuteen ja miten Jeesus itse toimi kun ulkoinen paine kasvoi ja mihin Hän tässä meitä ohjaa? Aina ei tarvitse jaksaa…ja tähän teemaan me päästään syventymään tänään hieman enemmän.

 

Luojan luomina
Me olemme kaikki erilaisia, Jumalan taitavasti luomia ja erilaisilla vahvuuksilla varustettuja. Miten yksilöllisten lahjojemme käyttäminen voikaan auttaa omaa jaksamistamme?
Ja toisaalta, on paljonkin ihan luonnollisia lainalaisuuksia, joita tukemalla  me voimme omia voimavarojamme ehkä lisätäkin.

 

Syyllisyyden raskas taakka
Syyllisyyden tuoma tuska voi helposti painaa meidät maahan ja jopa lamaannuttaa toimintakykymme. Raamatusta voimme lukea kokemuksia taakasta, jota synti ja syyllisys saavat aikaan.
Jumalan vastaus on kuitenkin kaunis ja täysin vertaansa vailla: ” Jeesus on kärsinyt rangaistuksen sinun ja minun puolestamme, ”rangaistus oli hänen päällänsä, jotta meillä rauha olisi.”

 

Hengen voimassa
Jumala ei koskaan tarkoittanut elämää Jeesuksessa vain ulkoisten tapojen noudattamiseksi. Jeesus lähetti seuraajiensa sydämeen Pyhän Hengen, uuden elämän antajan ja eläväksi tekijän. Tämä on meillekin totta tänä päivänä.

 

Kokonainen elämää
Ihminen on kokonaisuus henkeä, sielua ja ruumista. Jumala loi ihmisen kokonaisuudeksi ja näki tämän tärkeäksi seikaksi. Hän loi meidät toimimaan kaikilla näillä kolmella osa-alueella. Ja tätä teemaa päästäänkin tänään perjantaina katselemaan hieman lähemmin.