Esirukous läheisen puolesta (Abraham). 1 Moos 18-19
Saatamme rukoilla paljon, mutta huomaammeko, miten Jumala vastaa? Nopeasti saadut myönteiset vastaukset huomaamme – ja ehkä kiitämmekin niistä. Mutta entä ne vastaukset, jotka saamme ehkä vasta vuosien kuluttua. Tai kun Jumala vastaa toisin kuin odotimme.

Oman elämän kipeän asian tuominen Jumalan eteen (Hanna). 1 Sam 1
Lapsena ja nuorena haaveilemme mukavasta ammatista, mielekkäästä työstä, perheestä lapsineen, harrastuksista, matkoista, menestyksestä urheilijoina tai taiteilijoina. Ani harvan elämä toteutuu nuoruudessa tehdyn käsikirjoituksen mukaisesti. Toteutumattomat haaveet voivat muuttua pettymyksiksi, elämän kipeiksi asioiksi. Näin kävi Hannalle.

Langenneen rukous (Daavid). 2 Sam11-12, Ps 51
Jumala vertasi myöhempiä hallitsijoita yleensä Daavidiin, koska Daavid halusi palvella Jumalaa ehyellä sydämellä. Voiko syntinen ihminen palvella Jumalaa ehyellä sydämellä?

Viisas rukous (Salomo). 1 Kun 3
Abraham rukoili Sodomalle ja Gomorralle, ja etenkin Lootille pelastusta. Hanna vuodatti sydämensä Jumalan eteen lapsettomuuden takia. Daavid tunnusti rankkojen lankeemusten jälkeen syntisyytensä Jumalalle. Tässä osassa tutustumme, mitä nuori Salomon rukoili, kun astui valtaistuimelle hallitsemaan Israelin suurta kuningaskuntaa.

Vaikein rukous (Jeesus). Matt. 26:38-44, Hepr. 5:7
Jeesus opetti Isä Meidän rukouksen. Monelle tuon rukouksen vaikein pyyntö on:” Tapahtukoon sinun tahtosi.” Tämän pyynnön kanssa myös Jeesus paini kiirastorstaiyönä.