Olen hämmästynyt
Tavallisesti niin kohteliaasti ja rohkaisevasti kirjoittava Paavali ryntää miltei suoraan asiaan. Hän on aivan tyrmistynyt Galatian seurakuntien toiminnasta. Armon evankeliumin Jeesuksesta vastaanottaneet uskovat ovat kääntymässä vääristeltyyn sanomaan, suorastaan harhaoppiin.

 

 

Olenko erehtynyt, Jumalani?
Vakuuttaakseen Galatian eksyneet kristityt apostoli Paavali kertaa heille sen kuinka vakuuttavalla tavalla hän sai kutsumuksensa ja sanomansa. Paavali ei ole julistanut kuulijoilleen itse kehittelemäänsä filosofiaa tai elämänhallintaohjelmaa. Itse Jumala on hänet kutsunut ja antanut hänelle sanoman vietäväksi maailmaan. Häntä kannattaa kuulla!

 

 

Skandaali apostolien keskuudessa
Paavali keinuttaa venettä haukkumalla työtoverinsa Pietarin pystyyn julkisesti. Mitä apostolien keskuudessa oikein tapahtuu? Miksi Paavali toimii noin röyhkeästi? Missä on kristillinen lähimmäisenrakkaus? Tähän skandaaliin on hyvä syy: kirkas armon evankeliumi on uhattuna. Puhtaasta sanomasta on pidettävä tiukasti kiinni.

 

 

Usko ja uskonnollisuus
Aito kristillinen usko ja uskonnollisuus sekoitetaan helposti keskenään. Paavali tähdentää, että nämä asiat ovat kuitenkin kuin tuli ja vesi. Mitkään asiat eivät voisi olla kauempana toisistaan. Usko on vapautta, uskonnollisuus taas orjuutta. Galatian seurakunnat ovat liukumassa pois armosta uskonnollisuuteen. Vääristynyt kehitys pitää pysäyttää!

 

 

Kristityn vapaus ja vastuu
Onko mitään vaikeampaa kuin elää vapaudessa? Lakien ja sääntöjen ohjaamana on helppo elää, mutta elämä vapaana on selvästi vaikeampaa. Armon evankeliumi on vapauttanut Galatian asukkaat. Nyt Paavali antaa heille ohjeita miten elää uudessa vapaudessa vastuullisesti.